Friday, July 1, 2011

Ameerika hääl!

Tänane öö möödus väga libedalt ning lõbusalt - suurema une sain enne sõitu ära magatud ja uus hobi hoidis silmad punnis ning kõrvad kikkis. Hobist räägin hiljem, kuid loomadest kohe, kuna need on ikkagi meie elu õied.

Tegelikult on teemasid äärmiselt palju, mille üle tahaks arutada, kuid telefoniekraanil postituste trükkimine seab minu kondistele näppudele füüsilised piirangud.

Loomi nägin täna päris mitmeid ning nad olid kõik erinevad - ühel päiksekollasel rapsipõllul möllasid  koos põdrajurakas ning kitsesihvakas. Üritasin küll pasunaga võita põdra tähelepanu, kuid ta ei kergitanud peadki. Arvatavasti mõistis, et isegi minu murdunud piidega kamm ei suuda ta karva nõnda vägevalt läikima panna kui värskest rapsist ammutatud õli.

Kitsi leidus taas üsna igale põllulapile ning niidulagendikule. Kahjuks oli üht kitse jalust rabanud ühe kihvti välismaa auto kaunidus.

Ning oma suureks üllatuseks olid areenil tagasi minu lemmikpaar - metssead. Neil tundub alati kusagile tõtt olevat. Seekord kündsid nad millegipärast hullunult ühe vaese talumehe viljapõldu - must mullajutt ainult vingerdas järgi. Või nii ma vähemalt esialgu arvasin. Lähemal vaatlusel mõistsin oma viga ning kirusin laienenud veresoontega väsinud silmi. Meelgi läks kohe paremaks - ei  kündnudki nad midagi, vaid too jalus vooklev laiali küntud mullapuru olid hoopis pisikesed metsanotsud. Oma 8 väikest rõngassabalist kartulipõldude hirmu oli seal küll. Igatahes tore vaatepilt. Ning hea oli näha, et heaolu ühiskonna hüved ka riigi väikseimate asukateni jõuavad - rikka talumehe viljapõllult saab sirgumiseks vaid parimat kraami.

Nüüd võin arvatavasti põhiteema juurde asuda, milleks on raadio. Nimelt otsustasin möödunud ööl kuulata erinevaid USA raadioid, et mõista, kuidas neil ikkagi pudrumägede vahel on. Etteruttavalt võin öelda, et nalja sai.

5 h jooksul haarasid enda alla umbes 2/3 ajast sellised teemad nagu "Kas on esimesel kohtumisel seksimine on muutunud sagedasemaks" ning "Mis on teie lemmikhamburger". Hamburgeri saatesse helistas hääle järgi arvates üks tore korpulentne naisterahvas, kes kinnitas, et hamburger on tema üks kõige kõige kõige kõige jne lemmikum söök. Saatejuhi küsimuse peale, mida ta veel tavaliselt selle kõrvale tellib, vastas naine, et rohkem ei midagi, kuna on kombeks alati kodus isetehtud salatit lisaks süüa. Nimelt pidi ta suur tervisliku söögi austaja olema.

Samuti oli juttu Rihanna uue plaadi valmimisest ning need uskumatud numbrid tooksin ka siia ära.

Esiteks valmivad plaadid nii, et üle maa kutsutakse kokku laulukirjutajad, kes kaks nädalat lihtsalt kirjutavadki ühes stuudios muusikat. Igaühe tasu on 2500 dollarit päevas. Hiljem valib staar ise koos produtsendiga vajaliku arvu laule ning ongi materjal olemas. Kogu plaadi väljaandmise maksumus koos promoga pidi olema u 1 400 000 dollarit, millest... nüüd tuleb naljakoht... umbes miljon läheb puhtalt raadiojaamadele, et nood neid lugusid siis mängiksid. Meil öeldakse selle kohta, et mis kinni ei jää, saab kinni löödud.

Olles ise parematel päevadel USAs paaril korral viibinud ning nüüd raadiot kuulates tervikpilti kokku saades võin kindlalt öelda, et on ikka kummastavalt naljakas ja tore see majandusraskustes maa.

Oma töönädalast teen kindlasti aga eraldiseisva ning väga põneva novelli - materjali jätkub :)

Aga homsest olen tantsu- ja laulupeol. Vaataja ja kaasaelaja rollis siis seekord.

No comments:

Post a Comment